Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@03:17:43 GMT

مدرسه مجازی به بینایی کودکان آسیب می‌زند

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۰۰۲۵

مدرسه مجازی به بینایی کودکان آسیب می‌زند

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و دانش ایرنا از پایگاه اینترنتی نیوزوایز، هنگامی که کووید-۱۹ برای اولین بار کلاس های درس را تعطیل کرد و مدرسه مجازی به یک هنجار جدید تبدیل شد، چشم پزشکان افزایش فشار چشم دیجیتال (خستگی چشم ناشی از استفاده از صفحات دیجیتالی) در کودکان را پیش بینی کردند.

پزشکان بیمارستان چشم ویلز در آمریکا متوجه شدند که افزایش زمان تماشای صفحه نمایش رایانه به بروز خستگی بیشتر چشم  و نیز وضعیت چشمی نگران‌کننده‌تری به نام نارسایی همگرایی در کودکان منجر می شود که می‌تواند باعث مشکل در خواندن شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نارسایی همگرایی، اختلالی است که در آن چشمان فرد هنگام نگاه کردن به اشیا نزدیک، نمی توانند با هم کار کنند. این اختلال باعث می‌شود تا یک چشم به جای چرخش با چشم دیگر به سمت داخل به سمت خارج چرخش کند که این باعث دوبینی یا تاری دید می‌شود.

این نارسایی به طور معمول در سنین مدرسه و نوجوانی تشخیص داده می‌شود. نارسایی همگرایی می‌تواند خواندن را با مشکل مواجه کند که به همین دلیل والدین یا آموزگاران ممکن است بیشتر به جای ظن به مشکلی در چشم به این عقیده برسند که بچه ممکن است به مشکلات یادگیری دچار باشد.

تمامی افراد دچار نارسایی همگرایی دارای نشانه و علامت نیستند. نشانه‌ها و علایم هنگامی بروز می‌کنند که شخص در حال خواندن بوده یا مشغول به کار دیگری باشد که به دید از نزدیک نیاز دارد و ممکن است دچار خستگی، رنجوری یا ناراحتی چشم (فشار چشم)، سردرد و مشکلات در خواندن شود، بطوری که چنین به نظر می‌رسد که کلمات روی صفحه شناور می‌شوند که در این هنگام شخص محل خود را واگذاشته یا مطالعه وی کند می‌شود - که اینها ممکن است باعث شود تا شخص از خواندن پرهیز کرده یا قادر به پایان دادن به تکالیف تحصیلی خود نباشد.

باتوجه به شدت بیماری، درمان نارسایی همگرایی می تواند شامل تمرینات چشم، عینک یا جراحی باشد. فشار چشم مجموعه ای از علایم را توصیف می کند که شامل خستگی چشم، تاری دید، خشکی چشم و سردرد می شود. این وضعیت، یک اتفاق رایج در بین کاربران رایانه است چرا که افراد هنگام استفاده از دستگاه های الکترونیکی به اندازه کافی پلک نمی زنند.

مطالعات نشان می دهد که انسان ها به طور معمول حدود ۱۵ بار در دقیقه پلک می زنند، اما سرعت پلک زدن در هنگام استفاده از دستگاه های دیجیتال به حدود پنج تا هفت بار در دقیقه کاهش می یابد.

بیشتر افراد می توانند با استراحت دادن به چشم  به دور نگاه کردن و به یاد آوردن پلک زدن های مکرر علایم فشار چشم را برطرف می کند.

محققان برای انجام مطالعه خود، ۱۱۰ دانش آموز ۱۰ تا ۱۷ ساله را قبل و بعد از مدرسه مجازی مورد بررسی قرار دادند. طول روزهای مدرسه از سه تا ده ساعت متغیر بود. همه دانش آموزان قبل از مطالعه بدون مشکل بینایی بودند.

این مطالعه نشان داد که هر چه دانش‌آموزان زمان بیشتری را به صورت آنلاین سپری کنند، بیشتر احتمال دارد که دچار خستگی چشم و نارسایی همگرایی شوند، به طوری که ۵۷ درصد از دانش‌آموزان دچار خستگی چشم و ۶۱ درصد علایم نارسایی همگرایی را نشان دادند.

دکتر جودیت لاوریچ چشم پزشک و یکی از محققان این مطالعه گفت: حتی کودکان سالم نیز می‌توانند به دلیل استفاده از رایانه‌ها و تبلت‌ها، به مشکلات چشمی مبتلا شوند. این موضوع مهم است چرا که می دانیم فناوری دیجیتال حتی پس از همه گیر شدن، همچنان باقی است و والدین باید به این موضوع آگاه باشند و از بچه ها بپرسند که آیا این علایم را تجربه می کنند یا خیر که در صورت وجود، باید آنها را برای ارزیابی بیشتر نزد چشم پزشک ببرند.

نتایج این مطالعه در یک صد و بیست و پنجمین نشست سالانه آکادمی چشم پزشکی آمریکا ارایه شد.

برچسب‌ها ایالات متحده آمریکا فضای مجازی برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا فضای مجازی برگزیدگان علم ایالات متحده آمریکا فضای مجازی برگزیدگان علم خستگی چشم فشار چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۰۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) طی گزارشی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) هشدار داد که در نتیجه حملات مداوم اشغالگران قدس به نوار غزه، «سطوح ویرانگر» آسیب روانی از جمله استرس، به کودکان در نوار غزه وارد شده است.

تیم آنروا در این باره اعلام کرد که در تلاش است تا تاثیرات وحشتناک جنگ را بر کودکان و نوجوانان کاهش دهد.

این نهاد تاکید کرد: مشاوران در تلاش‌ اند امید و آسایش را برای کودکان غزه فراهم کنند.

آنروا بار دیگر بر قراری آتش‌ بس فوری در نوار غزه تاکید کرد.

کد خبر 6097639

دیگر خبرها

  • آنروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • شایعه عجیب در فضای مجازی پیرامون استقلال
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم
  • چگونه در گرما از پا‌ها مراقبت کنیم؟
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟
  • کاهش کودکان کار در پایتخت